Gå til dansk version af dyk-sydfyn.dkEnglishDeutsch
 
 

13-15

2

Nej

 

Augustenborg

Augustenborg er en tysk trawler, som forliste under første verdenskrig efter at have ramt en mine. Vraget er meget nedsprængt og bliver ofte omtalt som en kanonbåd.

Geokoordinater

(lat)54.729233N54°43.754'
(long)10.746900E10°44.814'
ddd.ddddd°hddd°mm.mmm'

Område

Sydlige Langelandsbælt

Vragtype

Damper eller trawler
Længde: cirka 25 m.
Bredde: cirka 6 m.

Nationalitet

Vides ikke.

Dybde

Fra 13 til 15 meter.

Seværdigheder

Rund om vraget samt indvendigt midtskibs.

Sikkerhed

Der skal altid føres A-flag ved dykning, ligesom der skal være bådfører om bord når der dykkes.

Sigt

Som regel ok.

Strøm

Fra 0 til 3 knob.

Om Augustenborg

Vraget er meget nedbrudt og sandsynligvis også vragfisket tidligere. Vraget er orienteret øst-vest og ligger på moderat dybde, så både og nybegyndere og rutinerede dykkere her kan få et godt og spændende dyk. Vraget ligger tilmed tæt på kysten, hvor man er væk fra sejlruterne.

 

Når man kommer ned til vraget står spanter og skibssider og peger op mod lyset. Man får mest ud af, at tage en tur rundt om hele vraget, for derefter at svømme ind i den mere rodede del af vraget midtskibs. Her står forskellige vragdele, som rager op fra bunden, men det er svært at finde hoved og hale i hvad der er hvad. To skibssider opleves dog som det mest intakte.

 

I midten af vraget kan strøm og sand få nye ting til at dukke op, og andre til at forsvinde. Der er et af de ældste vrag der dykkes på i Langelandsbæltet, og der kan ses en del fine detaljer på træet rundt omkring. På denne måde kan man få et indblik i, hvordan man byggede skibe før i tiden.

 

Grundet dybden er alle vragdele flottere begroet med både brun- og rødalger, end de dybereliggende vrag. Endvidere er der også en del brødkrummesvampe, hvilket er med til at gøre vraget til en farverig oplevelse.

 

Godt lys og sjælden forekomst af stærk strøm giver lange bundtider, så man også kan studere det marine liv. Her i vragdelene ynder forskellige fisk at gemme sig, og store torsk på op til 10 kg. står rundt omkring, på og under vraget. I vinteren kan her ofte ses stenbider som i vraget kan finde mange steder at lægge sine æg. Så på trods af den kraftige nedbrydning kan vraget byde på fin dykning året rundt. 

Ikonforklaring

 

Dybde

Dybde

Sværhedsgrad 1-5

Sværhedsgrad 1-5

Mulighed for snorkel

Snorkling

  

Del

Del på Twitter

Del på Facebook

 

Læs mere om

 

->  sikkerhed

->  luftpåfyldning

->  bådleje

->  anden info og links

 

  

Se kort

Hent kort

 

 

Vi har valgt at følge WGS84, som er det gængse, samt angive grader som decimaltal. 

 
Naturturisme I/S Syddansk Vækstforum Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Det Sydfynske Øhav Oplevelsesbaseret Kystturisme Instagram
Uptime-IT