Gå til dansk version af dyk-sydfyn.dkEnglishDeutsch
 
 

6-19

3-4

Nej

Dive Spot M/F Ærøsund

Se kort

Se alle på liste

Se alle på kort

 

Dive Spot M/F Ærøsund

Færgen M/F Ærøsund er et ganske ungt vrag. Det gik til bunds i oktober 2014 efter en kontrolleret sænkning og skaber nu rammerne om et af Danmarks mest interessante kunstige rev.

Geokoordinater

(lat)55.0350000N55°02.100'
(long)10.4566670E10°27.400'
ddd.ddddd°hddd°mm.mmm'

Område

M/F Ærøsund ligger 1,2 km sydvest for Ballen Havn, godt 550 m fra kysten i Det Sydfynske Øhav. Vraget er markeret med to gule ankerbøjer, som er monteret i for- og agterende af vraget. Syd for vraget er der udlagt en sydbøje.

Vragtype

Færge

Dybde

6-19 meter

Seværdigheder

Du kan komme ind i hele vraget

Sikkerhed

DYKNING PÅ M/F ÆRØSUND er på EGET ANSVAR. Husk altid at tage vare på eget udstyr og egen sikkerhed.

Du bør være opmærksom på at dykning på M/F Ærøsund ikke er for begyndere, så sørg for at du har det rette uddannelses- og erfaringsgrundlag eller er ifølge med dykkerguide. Der skal altid føres A-flag ved dykning, ligesom der skal være bådfører om bord når der dykkes.

Strøm

Oftest svag

Fotomuligheder

Hele vraget

Om Dive Spot M/F Ærøsund

Færgen M/F Ærøsund er et ganske ungt vrag. Det gik til bunds i oktober 2014 efter en kontrolleret sænkning og skaber nu rammerne om et af Danmarks mest interessante kunstige rev. Inden sænkningen blev færgen miljøoprenset og dykkersikret. Planter og dyr nyder nu godt af det nye element på havbunden.

 

Vraget ligger på godt 19 meter vand i Ringgårdsbassinet cirka 550 meter udfor kysten ved Ballen på Fyn. Toppen af vraget (færgens skorsten) ligger blot 6 meter under havets overflade og er derfor interessant for både fridykkere og flaskedykkere.

 

M/F Ærøsund var Danmarks sidste privatejede jernbanefærge og sejlede på overfarten mellem Svendborg og Ærøskøbing fra 1960 og frem til 1999. Den blev projekteret af Knud E. Hansen og bygget på Husumer Scchiffswerft i Tyskland. På mange måder var færgen hypermoderne, da den blev indsat i 1960. Det var blandt andet den første danske færge, hvor passagerne kunne se fjernsyn, og det vel at mærke både danske og tyske kanaler. Færgen var som noget nyt også bygget således at bilister ikke længere skulle bakke ombord, men havde åbning i både agter- og forstavnen.

 

Færgen har en stærk kulturhistorisk tilknytning til området. I kraft af de mange år hvor færgen var i drift, blev den synonym med det Det Sydfynske Øhav og opnåede en næsten ikon-agtig status. 

Hvis du som dykker har lyst til at udforske M/F Ærøsund og livet omkring, kan du tage udgangspunkt fra slæbestedet på Rantzausminde Lystbådehavn. Når du ankommer til dykker-spottet, kan du forankre din båd ved de to gule ankerbøjer, som er fastgjort på vragets agter- og forstavn. 

 

Download her en pdf med kørselsvejledning, info om slæbested og diverse praktiske informationer >

 

Download kort over vraget Dive Spot M/F Ærøsund >

 

Hvis du ønsker gode ideer til overnatning kan du se her under 'Overnatning'

Ikonforklaring

 

Dybde

Dybde

Sværhedsgrad 1-5

Sværhedsgrad 1-5

Mulighed for snorkel

Snorkling

  

Del

Del på Twitter

Del på Facebook

 

Læs mere om

 

->  sikkerhed

->  luftpåfyldning

->  bådleje

->  anden info og links

 

  

Se kort

Hent kort

 

 

Vi har valgt at følge WGS84, som er det gængse, samt angive grader som decimaltal. 

 
Naturturisme I/S Syddansk Vækstforum Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Det Sydfynske Øhav Oplevelsesbaseret Kystturisme Instagram
Uptime-IT