Gå til dansk version af dyk-sydfyn.dkEnglishDeutsch
 
 

14-16

2-3

Nej

 

Binz

Hele vraget er flot begroet med især muslinger og ude på bunden kan man finde dele af vraget, som strøm og tidens tand har revet af. Så selvom det er et af de ældre vrag i Langelandsbæltet er det fuld af oplevelser.

Geokoordinater

(lat)54.713580N54°42.815'
(long)10.867530E10°52.052'
ddd.ddddd°hddd°mm.mmm'

Område

Det sydlige Langelandsbælt.

Vragtype

Tidligere færge ombygget til kanonbåd, bygget i Tyskland.

Nationalitet

Tysk.

Dybde

Fra 14 til 16 meter

Seværdigheder

Hele skibet.

Sikkerhed

Der skal altid føres A-flag ved dykning, ligesom der skal være bådfører om bord når der dykkes. Medbring dekobøje og spole.

Vær opmærksom på, at vraget ligger lige i sejlrenden, så man skal være meget opmærksom på de meget store skibe som sejler der. Man kan blive nødsaget til at binde af vraget og i dette tilfælde skal dykkerne kunne klare sig selv.

Sigt

Som regel god.

Strøm

Fra 0 til 3 knob.

Fotomuligheder

Stævnen, lastrummet, rormaskinen.

Om Binz

Det lille, tyske krigsfartøj Binz, sejlede oprindeligt som dampskibsfærge ved Rügen, men blev under 1. Verdenskrig ombygget. D. 15. december 1915, stødte skibet på en mine i Langelandsbæltet, det sprængt midt over og ligger nu i to dele med 9 meter imellem sig.

 

Vragets agterdel er faldet fra hinanden, men rundt om på vraget ligger nogle få kasser med ammunition, og der er tidligere fundet russiske rifler i vraget, der vidner om skibets krigsfunktion. Agterenden er også der man kan se rormaskinen. Den står stadigvæk rimelig intakt og udgør et fint fotomotiv. 

 

Den forreste og mest intakte del af vraget rummer et lastrum, som man kan svømme igennem. Undervejs kan man lægge mærke til de fine trædetaljer, men vær opmærksom på at holde dig fri af mudderet. Ofte rummer vraget store torsk som gemmer sig enten i lastrummet eller under de mange sammenfaldne vragdele, så medbring en lygte.

 

Stævnen står ret op og ned og flagstangen står der stadig – dog bøjet i en 90 graders vinkel mod styrbord.

 

Hele vraget er flot begroet med især muslinger, og rundt om på bunden er der store muslingebanker. Ude på bunden kan man også finde dele af vraget, som strøm og tidens tand har revet af. Så selvom det er et af de ældre vrag i Langelandsbæltet er det fuld af oplevelser.

 

Vær opmærksom på, at vraget ligger lige i sejlrenden, så man skal være meget opmærksom på de meget store skibe som sejler der. Man kan blive nødsaget til at binde af vraget og i dette tilfælde skal dykkerne kunne klare sig selv. 

Ikonforklaring

 

Dybde

Dybde

Sværhedsgrad 1-5

Sværhedsgrad 1-5

Mulighed for snorkel

Snorkling

  

Del

Del på Twitter

Del på Facebook

 

Læs mere om

 

->  sikkerhed

->  luftpåfyldning

->  bådleje

->  anden info og links

 

  

Se kort

Hent kort

 

 

Vi har valgt at følge WGS84, som er det gængse, samt angive grader som decimaltal. 

 
Naturturisme I/S Syddansk Vækstforum Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Det Sydfynske Øhav Oplevelsesbaseret Kystturisme Instagram
Uptime-IT