Gå til dansk version af dyk-sydfyn.dkEnglishDeutsch
 
 

0-6

1

Ja

 

Lindelse Nor

Det særlige ved Lindelse Nor og det sydfynske øhav, er den store forekomst af oversvømmede stenalderlandskaber. På grund af isens afsmeltning efter sidste istid, ligger store dele af det forhistoriske landskab nu under vand.

Geokoordinater

(lat)54.89103N54°53.462'
(long)10.71457E10°42.874'
ddd.ddddd°hddd°mm.mmm'

Område

Man kan gå i og op af vandet 10 meter fra p pladsen, hvor der også er toilet.

Dybde

0-6 meter

Seværdigheder

Undervands-stien.

Strøm

ingen

Fotomuligheder

Gode makromuligheder.

Om Lindelse Nor

Det særlige ved Lindelse Nor og det sydfynske øhav, er den store forekomst af oversvømmede stenalderlandskaber. På grund af isens afsmeltning efter sidste istid, ligger store dele af det forhistoriske landskab nu under vand, og man kan ved Højklint se træstubbe og væltede træstammer fra stenalderskoven ligge frit på havbunden. Der findes også spor fra stenalderens mennesker på stedet, som f.eks. bearbejdet flint.

 

Normalt vil Lindelse Nor ikke være et sted der tiltrækker dykkere, men her er en dykkersti som kan anvendes af både snorklere og dykkere. Dybden er sjældent over 2-3 m, og stien er 500 meter lang med 7 poster. Man følger en snor som er spændt ud på bunden, og her kommer man forbi infoplader, som fortæller både om stenalderen og den "druknede" skov samt de dyr og planter der lever på stedet.

 

Hele området er dækket af store ålegræsenge som i sig selv rummer masser af liv. Søpunge findes mange steder, hvor de sidder på ålegræsset, og der er mange tangnåle og andre små fisk som er knyttet til livet i ålegræsset. Men i den tætte ålegræs-skov skal man have øjnene godt med sig, da de nævnte fisk er ekstrem godt camouflerede i disse omgivelser.

 

Lindelse Nor er et lavvandet område præget af blød bund, men på trods af dette finder også større fisk som skrubber og ålekvabber her ind. De kan pludselig komme svømmende ud af ingenting, og forbløffes lige så meget som dykkeren eller snorkleren over det uventede møde.

 

Lindelse Nor er bedst ved østlige vindretninger, da noret er åbent ud mod vest. Når man skal i vandet, er det som dykker mest komfortabelt og mindst hårdt, at gå ud til klinten langs stranden, da havbunden er meget blød og hård at vade i. Fra p-pladsen kan man se den hvide bøje ud for klinten som markerer starten på undervandsstien.

 

Kørevejledning: Fra Rudkøbing kører man mod Bagenkop ad vej 305. Drej til højre ad Klæsøvej ca. 5 km syd for Rudkøbing, og fortsæt helt ned til stranden, hvor der findes en parkeringsplads.

Fra foden af klinten ses tydeligt en hvid bøje, som er stiens første post. Gå hen langs stranden ud til Høje klint, da bunden inde ved stranden er meget blød.

Ikonforklaring

 

Dybde

Dybde

Sværhedsgrad 1-5

Sværhedsgrad 1-5

Mulighed for snorkel

Snorkling

  

Del

Del på Twitter

Del på Facebook

 

Læs mere om

 

->  sikkerhed

->  luftpåfyldning

->  bådleje

->  anden info og links

 

  

Se kort

Hent kort

 

 

Vi har valgt at følge WGS84, som er det gængse, samt angive grader som decimaltal. 

 
Naturturisme I/S Syddansk Vækstforum Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Det Sydfynske Øhav Oplevelsesbaseret Kystturisme Instagram
Uptime-IT