Gå til dansk version af dyk-sydfyn.dkEnglishDeutsch
 
 

16-23

2-4

Nej

 

Island

Vraget ligger fra 16 til 23 meters dybde og man kan starte dykket med en tur hen langs den imponerende bagbordsside, som rejser sig 7 meter op fra havbunden og er smukt begroet med sønelliker og søpunge.

Geokoordinater

(lat)54.731250N54°43.875'
(long)10.796520E10°47.791'
ddd.ddddd°hddd°mm.mmm'

Område

Det sydlige Langelandsbælt.

Vragtype

Fisketrawler.

Nationalitet

Tysk.

Dybde

Fra 16 til 23 meter.

Seværdigheder

Hele skibet.

Sikkerhed

Der skal altid føres A-flag ved dykning, ligesom der skal være bådfører om bord når der dykkes.

Sigt

Som regel god.

Strøm

Fra 0 til 3 knob.

Fotomuligheder

Stævnen, skruen, overbygning, trawlspil, m.m.

Om Island

D. 27. november 1939 sejler den tysk armerede trawler Island på en mine, og synker i løbet af få minutter. 14 menneskeliv går tabt i det kolde vand. Ved det voldsomme forlis bliver stævnen sprængt af skibet og ligger nu på styrbordside. Mellem denne og resten af vraget, er et kaos af smadret metal.

 

Vraget ligger fra 16 til 23 meters dybde og ofte er der god sigt på vraget. Det står næsten kølret op med en svag hældning til styrbord. Det mangler skorstenen og overbygningen, men er ellers intakt.

 

Man kan starte dykket med en tur hen langs den imponerende bagbordsside som rejser sig 7 meter op fra havbunden. Den er smukt begroet med sønelliker og søpunge samt andre smådyr og planter. Man når så ned til skruen, der stadig er på sin plads, og som giver en fornemmelse af skibets størrelse. Derefter kan man svømme om på styrbordside og hen over vraget.

 

De forreste lastrum kan penetreres, og der er mange flotte detaljer at se på Island-vraget. De to master som ligger på tværs af skibet i styrbordsside samt det intakte skylight bag resterne af overbygningen er også i god stand. Det store trawlspil foran overbygningen kan man svømme bagom og det udgør et godt fotomotiv. Man kan nå rundt på vraget på et dyk, men når man først har været der en gang vil man derned igen. 

 

Vel oppe igen efter et dyk, kan man på hjemvejen smutte en tur ind forbi Langelands Fortets museum, som bestemt er et besøg værd.

Ikonforklaring

 

Dybde

Dybde

Sværhedsgrad 1-5

Sværhedsgrad 1-5

Mulighed for snorkel

Snorkling

  

Del

Del på Twitter

Del på Facebook

 

Læs mere om

 

->  sikkerhed

->  luftpåfyldning

->  bådleje

->  anden info og links

 

  

Se kort

Hent kort

 

 

Vi har valgt at følge WGS84, som er det gængse, samt angive grader som decimaltal. 

 
Naturturisme I/S Syddansk Vækstforum Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Det Sydfynske Øhav Oplevelsesbaseret Kystturisme Instagram
Uptime-IT