Gå til dansk version af dyk-sydfyn.dkEnglishDeutsch
 
 

6

1

Ja

 

Keldsnor Fyr

Nedenfor det smukke Keldsnor Fyr på Sydøst Langeland, gemmer der sig et godt stranddyk. Omgivet af et smukt landskab, kan man næppe ønske sig bedre rammer for en tur under overfladen.

Geokoordinater

(lat)54.72749N54°43.649'
(long)10.71659E10°42.995'
ddd.ddddd°hddd°mm.mmm'

Område

Langelandsbæltet. Man kan gå i og op af vandet ud 100 meter fra P-pladsen.

Dybde

6 meter

Seværdigheder

Det varierede marine liv.

Strøm

Ingen

Fotomuligheder

Gode makromuligheder.

Om Keldsnor Fyr

Nedenfor det smukke Keldsnor Fyr på Sydøst Langeland, gemmer der sig et godt stranddyk. Omgivet af et smukt landskab, kan man næppe ønske sig bedre rammer for en tur under overfladen. Ud for fyret er der en lille klint, men resten af strækket er rullestenstrand, hvor man let kan komme i vandet. Man kan dykke ud alle steder på strækket, men det er stenrevet som udgør en god del af dykket her.

 

Det strækker sig et stykke ud i Langelandsbæltet og byder også på gode UV-jagt muligheder. Revet starter inde ved kysten, og efter få meter bliver det dybere, og der kan være en svag strøm langs med kysten.

 

I maj måned er lokaliteten ofte god, hvis man er ude for at se på pighvar og slethvar samt andre fladfisk i store størrelser. De findes oftest der hvor grus og mindre sten præger bunden. Bundens beskaffenhed er her afvekslende med bælter af tang, sand- og grusbund.

 

Hist og her er der mellemstore sten, som er flot begroede med forskellige slags tang. Stenene på revet varierer i størrelse og giver gode muligheder for at træffe fiskeyngel i sommerhalvåret, og især på grusbunden møder man pighvaren. Her er der som altid, et par småfisk der har taget bolig i sommerhalvåret, men også torsk kan træffes her.

 

Torsk kan oftest ses her når der er strøm, de står på lur bag stenene og venter på, at en bid mad kommer svømmende forbi. Hvis der er strøm, så prøv at svømme imod den ved revet, da det giver størst chance for at overraske en torsk i pæn størrelse. Her på den sydlig spids af Langeland, ser man på natdyk ofte torsk på 3 til 4 kilo. Stedet er bedst ved vindretninger fra vest.

 

Alene køreturen ud til fyret berettiger et dyk her. Man kører igennem et syd-langelandsk landskab, hvis særprægede udseende, er et resultat af den sidste istids hærgen. Når man er ankommet til stranden, har man den oftest for sig selv.

 

Vel oppe igen efter et dyk, kan man på hjemvejen smutte en tur ind forbi Langelands Fortets museum, som bestemt er et besøg værd.

 

Kørevejledning: Fra Rudkøbing følger man landevejen til Bagenkop. Cirka 1 kilometer før Bagenkop drejer man til venstre mod Dovns Klint ad Gulstavvej. Til venstre ad Fakkemosevej og efter et par hundrede meter til højre ad Rathvej. For enden af denne fortsætter man forbi fyret ad en grusvej, til man når en lille parkeringsplads på stranden. 

Ikonforklaring

 

Dybde

Dybde

Sværhedsgrad 1-5

Sværhedsgrad 1-5

Mulighed for snorkel

Snorkling

  

Del

Del på Twitter

Del på Facebook

 

Læs mere om

 

->  sikkerhed

->  luftpåfyldning

->  bådleje

->  anden info og links

 

  

Se kort

Hent kort

 

 

Vi har valgt at følge WGS84, som er det gængse, samt angive grader som decimaltal. 

 
Naturturisme I/S Syddansk Vækstforum Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Det Sydfynske Øhav Oplevelsesbaseret Kystturisme Instagram
Uptime-IT